• Politie.nl

Politie toont verdachte van aanranding 17-jarig meisje

AMERSFOORT De politie toonde woensdag in het televisieprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht beelden van de verdachte van een aanranding in Amersfoort. Het slachtoffer was een 17-jarig meisje.

In de nacht van zaterdag 9 op zondag 10 februari werd zij aangerand toen zij na het uitgaan naar haar scooter liep. De dader is te zien op bewakingsbeeld.

NAAR HUIS Het meisje is die nacht met vriendinnen op stap in het centrum van Amersfoort. Ze bezoeken een aantal cafés op en rond de Hof. Rond 03:30 uur gaat ze naar huis. Ze loopt naar haar scooter die geparkeerd staat op het Stadhuisplein. Onderweg merkt ze dat ze gevolgd wordt door een man.

HARDHANDIG Ter hoogte van de Coop-supermarkt aan de Hellestraat wordt ze aangesproken door de man. Ze laat duidelijk merken dat ze geen zin heeft in contact. Dan pakt de man haar stevig vast en randt haar aan. Het gaat er gewelddadig aan toe. Het slachtoffer probeert zich los te rukken en begint te schreeuwen en te gillen. Op een gegeven moment laat de dader haar los en rent weg in de richting de Utrechtsestraat.

SIGNALEMENT De dader is een man met getinte tot donkergetinte huidskleur, ongeveer 30 jaar en 1,80 tot 1,85 meter lang. Hij heeft een normaal/sportief postuur, kaal hoofd en een donker ringbaardje. Hij droeg een blauwe jas met capuchon en een lichte broek. Hij liep opvallend luid, zijn voetstappen waren goed te horen. 

TIPS Tips zijn welkom via tel. 0800-6070. Anoniem blijven, bijvoorbeeld omdat de man een bekende is, kan via Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000. Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht,Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie