Politie trekt wapens bij aanhouding in Kruiskamp (video)

AMERSFOORT Bij de Flierbeeksingel heeft de politie donderdagavond met getrokken wapens twee personen aangehouden. De actie werd verricht nadat de politie een tip kreeg dat er mogelijk een vuurwapen in de auto zou zijn. 

Jeroen van der Veer

Het incident speelde zich af in de wijk Kruiskamp, waar bij de rotonde een auto tot stilstand werd gedwongen. In de auto zaten twee mannen en zij werden door de eenheden onder schot gehouden. ,,Door de megafoon werd er geroepen dat de mensen die bij de rotonde stonden weg moesten gaan", aldus een ooggetuige.

In een andere video is te horen dat de verdachten worden gewaarschuwd dat er vuurwapens op hen gericht zijn. Eén voor één werden zij vervolgens uit de auto gehaald en in de boeien geslagen. ,,De jongens moesten achteruit met hun handen omhoog naar de kant van de politie oplopen."

UPDATE Politiewoordvoerder Bernard Jens liet vrijdagmiddag weten dat de verdachten zijn vrijgelaten. ,,Na onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut blijkt dat er uiteindelijk geen vuurwapen in de auto is aangetroffen."