• Politie Amersfoort

Politie vangt twee inbrekers in wijk Liendert

AMERSFOORT Door een oplettende getuige werd dinsdagochtend rond 11.20 uur gezien dat een drietal mannen, met een breekvoorwerp, bij een woning stonden aan de Kwartelstraat. De getuige belde vervolgens 112.

,,De collega's die als eerste ter plaatse kwamen zagen twee mannen wegrennen richting van de Wiekslag. Op de Wiekslag, ter hoogte van de Pelikaanstraat, konden zij worden aangehouden als verdachte van een poging tot woninginbraak. Een derde verdachte kwam later uit de achtertuin van de woning aan de Kwartelstraat en wist helaas te ontkomen."

Hij is gevlucht in de richting van de Liendertsedreef en de Fazantenstraat. Informatie over de derde verdachte of andere bijzonderheden met betrekking tot de poging tot inbraak is uiteraard welkom via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem melden kan via telefoonnummer 0800-7000.

De derde verdachte had een getint uiterlijk en was geheel in het zwart gekleed. Hij had een fors/dik postuur. Vermoedelijk was hij rond de 18 jaar oud. ,,Dank aan de oplettende getuige die direct contact opnam via 112", schrijft de wijkagent Dennis Hogeveen uit Liendert.