• politie.nl
  • politie.nl

Politie zoekt daders diefstal met geweld op straat

AMERSFOORT In het steegje achter de flats aan de Valkenhorst is een jongen van 18 jaar mishandeld en beroofd. De politie zoekt de vier nog onbekende verdachten van Antilliaanse afkomst en de gestolen eigendommen van het slachtoffer. De recherche vraagt om tips.

Het gebeurt op 28 juli 2015. De jongen fietst in het steegje achter de flats. Een man die ook op de fiets is, dwingt hem te stoppen. Er komt nog een man bij en dan wordt de jongen door de twee mannen geschopt en geslagen. Bij de mannen horen twee vrouwen, die toekijken hoe de jongen wordt mishandeld. Eén van hen filmt de mishandeling met haar mobiele telefoon. De mannen beroven het slachtoffer van zijn fiets, jas en ID-kaart, blijkt uit de aflevering van 9 december van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

SIGNALEMENT Verdachte 1: man van Antilliaanse afkomst, leeftijd ongeveer 50 jaar, lengte circa 1,75 meter, mager postuur, maar wel met een buikje, kort, grijs haar, had een stoppelbaardje, ook al wat grijzig en heeft één gouden hoektand.

Verdachte 2: man van Antilliaanse afkomst, leeftijd 25 tot 35 jaar, mager postuur, zwarte dreadlocks in een haarnet, grove huid, heeft meerdere gouden tanden, rookte een joint en droeg een trainingsjack met 'Olympique Marseille' erop.

Verdachte 3: vrouw van Antilliaanse afkomst, leeftijd ongeveer 20 jaar, lengte circa 1,55 meter, dik postuur, zwart, stijl haar met haarband, zilveren ringen om haar vingers en had een telefoon van het merk Samsung.

Verdachte 4: vrouw van Antilliaanse afkomst, leeftijd ongeveer 20 jaar, lengte circa 1,75 meter, normaal postuur, zwart stijl haar met een staartje.

Alle informatie is welkom via de gratis Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070, het digitale tipformulier, of anoniem, tel. 0800-7000 Meld Misdaad Anoniem.