Politie zoekt daders van gewelddadige straatroof park Schothorst

AMERSFOORT In Park Schothorst is een jongeman beroofd van zijn fiets, zijn horloge en zijn telefoon. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en de spullen van het slachtoffer en vraagt om tips in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht.

Een leuk avondje stappen met vrienden eindigt voor een 17-jarige jongen uit Amersfoort allesbehalve leuk. Op weg naar huis krijgt hij pech met zijn fiets en moet hij lopend verder. Tot overmaat van ramp stuit hij op een groep van zes jongemannen die hem bedreigen, mishandelen en beroven.

Het gebeurt in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 juni. Rond 03.30 uur loopt hij met zijn fiets aan de hand door Park Schothorst. Als hij over het Molenpad loopt, bedenkt hij dat hij even zijn moeder moet bellen. Hij wil tegen haar zeggen dat hij wat later thuiskomt, omdat de ketting van zijn fiets eraf is. Als hij even later ophangt, komt er een jongeman op hem afrennen. Die geeft hem een harde klap in zijn gezicht. Het slachtoffer valt op de grond en laat zijn fiets vallen.

De groep jongemannen steelt zijn horloge, zijn telefoon en zijn fiets. Dan weet het slachtoffer los te komen en beseft hij zich dat hij in zijn eentje geen schijn van kans heeft. Hij rent weg met een flinke bloedneus en een opgezwollen lip. Bij kennissen die in de buurt van het park wonen belt hij aan en wordt hij opgevangen.

Vijf van de daders zijn lichtgetint, één heeft een negroïde uiterlijk. Verdachte 1 (degene die het slachtoffer sloeg) was een jongeman, opvallend lang (circa 1,90 meter), leeftijd 21 tot 22 jaar, droeg een donkergrijs vest met rode letters en had een donkere joggingbroek aan.

Verdachte 2 (degene die het slachtoffer vasthield): was een jongeman, lengte ongeveer 1,75 meter, leeftijd 19 tot 20 jaar, droeg donkere kleding en sprak volgens met slachtoffer met een Marokkaans accent.

De andere verdachten waren jongemannen in de leeftijd 17 tot 25 jaar, droegen donkere kleding en hadden een capuchon over het hoofd.

De dieven namen de fiets van het slachtoffer mee. Het gaat om een zwarte Cortina transport 4u r3.

Tips zijn welkom via het digitale tipformulier, de opsporingstiplijn van de politie 0800-6070 anoniem: 0800-7000 of gebruik het online formulier van Meld Misdaad Anoniem.