Politie zoekt daders zware mishandeling Langestraat na stapavond

AMERSFOORT Een woordenwisseling tussen twee groepjes mannen in de binnenstad van Amersfoort liep op kerstavond vorig jaar uit op een vechtpartij waarbij iemand het ziekenhuis in werd geslagen.

Een groepje vrienden uit Barneveld ging een avondje stappen in het centrum van Amersfoort. Ze bezochten meerdere cafés en genoten van de nodige drankjes. Rond 2.15 uur gingen de vrienden op huis aan, maar niet voordat er nog wat werd gegeten. Ze gingen naar een snackbar in de Peperstraat. Daar ontstond een woordenwisseling met drie andere mannen. Buiten volgde een handgemeen. Eén van de vrienden werd hard in z'n gezicht geslagen.

LANGESTRAAT Verderop in de Langestraat escaleerde de ruzie. Eén van de vrienden kreeg een harde klap in het gezicht, viel op zijn achterhoofd en raakte buiten bewustzijn. Een andere vriend van het groepje kreeg een vuistslag van achteren en raakte ook even buiten westen. De groep van drie agressieve mannen ging ervandoor, de vrienden wachtten op een ambulance.

ZIEKENHUIS De man die met z'n achterhoofd op de grond terecht kwam bleek in het ziekenhuis een gat in zijn hoofd te hebben, een gebroken neus en een hersenkneuzing. Hij heeft beide kerstdagen in het ziekenhuis gelegen ter observatie.

DADER Eén van de vrienden wist een foto te maken van de agressieveling. Het gaat om een blanke man met een iets getinte huidskleur van ongeveer 1.80 tot 1.85 meter lang. Hij heeft een normaal tot sportief postuur, is eind 20, had zeer kort haar en een kort baardje.

Op de foto is zijn gezicht onherkenbaar gemaakt. De politie hoopt dat mensen hem aan zijn kleding of postuur herkennen of dat hij zichzelf herkent en zich meldt. Mocht zijn identiteit niet bekend worden, dan komt Bureau Hengeveld binnenkort op de zaak terug en wordt zijn gezicht herkenbaar getoond.

Tips zijn welkom op tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem via tel. 0800-7000.

Bureau Hengeveld is een samenwerking tussen RTV Utrecht, Politie Midden-Nederland en het Openbaar Ministerie.