• politie.nl
  • politie.nl
  • politie.nl
  • politie.nl
  • politie.nl

Politie zoekt doorgereden automobilist na ongeval met scooter

AMERSFOORT De politie zoekt een nog onbekende automobilist die is doorgereden na een aanrijding met een scooter. De aanrijding vond plaats op vrijdagochtend 4 september even na 8.00 uur op de kruising van de Ruimtevaart en de Rondweg-Noord.

Een 20-jarige vrouw rijdt met haar scooter op het fietspad richting de wijk Kattenbroek. Ze moet stoppen voor het rode stoplicht. Als het licht weer op groen springt, rijdt ze door. Dan komt met een flinke snelheid van links een auto aanrijden. Die rijdt door het rode verkeerslicht en botst tegen de vrouw op de scooter. Meerdere getuigen zien hoe ze naast de scooter op het wegdek belandt.

In plaats van te stoppen, rijdt de automobilist door en laat de vrouw gewond op straat achter. Door de enorme klap heeft ze een gebroken enkel, gebroken scheenbeen en een gebroken kuitbeen. Inmiddels is ze weer uit het ziekenhuis, maar het herstel duurt zeker een half jaar.

Door de klap zijn er brokstukken van de auto achtergebleven op de plek van de aanrijding, waaronder een wieldop, een mistlicht en stukken van de voorbumper. Daardoor is duidelijk dat het gaat om een turquoise Peugeot 306, een oud model.

Tips zijn welkom op het digitale tipformulier, de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070 of via Meld Misdaad Anoniem: tel. 0800-7000.