Politie zoekt getuigen beroving 86-jarige vrouw

AMERSFOORT Een 86-jarig vrouw is vrijdag rond 11.15 uur bestolen van haar tas. Een jongen greep haar tas uit haar rollator toen zij over het Wittekindpad in de richting van de Balladelaan liep.

De verdachte rende na de diefstal hard in de richting van de Balladelaan. Een paar minuten later werd de portemonnee van de vrouw gevonden op de Orion, het gedeelte tussen de Grote Beer en de Hooglandseweg-Noord. De vrouw was flink geschrokken van de diefstal en belde later de politie.

Het signalement van de verdachte is als volgt: blanke huidskleur, 14 tot 15 jaar oud, 1,70 tot 1,75 meter lang, droeg een grijs jack tot op de heupen. Mogelijk was de verdachte kort vóór de diefstal in het gezelschap van twee andere jongens. Signalement van deze jongens is onbekend.

De politie roept getuigen op van de diefstal of het weggooien van de portemonnee bij de Orion. Ook personen die meer informatie hebben over deze diefstal wordt gevraagd om contact op te nemen met de wijkrecherche Amersfoort via tel. 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.