• Archief BDUmedia

Politie zoekt getuigen beroving Eemplein

AMERSFOORT De politie zoekt getuigen van een straatroof op woensdag 15 november op het Eemplein in Amersfoort. In de steeg tussen de Gaslaan en het Eemplein werd een slachtoffer van 54 door twee mannen aangevallen en beroofd van zijn bezittingen.

Eerder op zijn route werd het slachtoffer op het Smalle Pad door de daders aangesproken. Zij volgden hem, maar na verloop van tijd dacht het slachtoffer hen te zijn ontlopen. In de steeg tussen de Gaslaan en het Eemplein werd het slachtoffer echter alsnog plotseling vast gegrepen en beroofd van zijn portemonnee met inhoud.

SIGNALEMENT De twee daders waren lichtgetinte mannen tussen de 20 en de 30 jaar oud. Beiden mannen hadden zwart haar en een kleine baard. Zij spraken met een accent. Eén van de daders was tussen 1.75-1.80 meter lang. De andere dader was iets kleiner, tussen de 1.65-.1.70 meter en had een tenger postuur.

GETUIGENOPROEP De politie zoekt getuigen die meer informatie hebben over deze straatroof. Wanneer mensen zich op het Eemplein bevonden die dag en wellicht de daders of het slachtoffer hebben gezien tussen het Smallepad, de Gaslaan en het Eemplein, worden zij gevraagd contact op te nemen met de politie. Dat kan via 0900-8844.