• Politie Amersfoort
  • Politie Amersfoort
  • Politie Amersfoort
  • Politie Amersfoort
  • Politie Amersfoort

Politie zoekt getuigen na woninginbraken Amersfoort

AMERSFOORT De Amersfoortse politie heeft in de afgelopen week 19 woninginbraken opgenomen waaronder zeven pogingen, zo delen de agenten op Facebook. De meeste inbraken werden gepleegd in Amersfoort Noord. 

,,De inbraken werden gepleegd door middel van cilindertrekken en het openbreken van een raam met behulp van een breekijzer of schroevendraaier. Ook zijn er enkele keren ruiten ingegooid". De inbraken vonden met name in de avonduren plaats.

Op vrijdag 1 maart omstreeks 21.20 uur zijn er aan de Triangelstraat twee inbrekers overlopen door oplettende buurtbewoners. ,,Zij hoorden gebonk bij de voordeur van de buurman en zijn naar buiten gegaan om te kijken. Daar zagen zij twee mannen bij de voordeur staan die vervolgens direct wegliepen met een breekijzer in de hand". De mannen waren tussen de 18 en 20 jaar oud, 170 en 175 centimeter lang en hadden beiden kort zwart haar. De ene man was in het zwart gekleed en de ander droeg een grijze jas met capuchon. Ze zijn weggelopen in de richting van de Stradivariusstraat.

De politie roept getuigen op om zich te melden. Op de kaarten bij dit artikel is te zien waar de woninginbraken hebben plaatsgevonden.