• AS Media

Politie zoekt getuigen plofkraak Emiclaer

AMERSFOORT De recherche zoekt getuigen van de plofkraak die afgelopen weekend in de nacht van vrijdag 15 op zaterdag 16 juli plaatsvond bij de ABN Amro bank aan de Laan naar Emiclaer, vlakbij het winkelcentrum.

Rond 04.40 uur kwam de melding dat er een plofkraak was gepleegd bij een pinautomaat van de bank, aldus de politie maandag in een opsporingsbericht. Agenten zagen een groot gat in de muur waar de pinautomaat gezeten had. Een woning boven de bank is zwaar beschadigd. De omgeving werd direct afgezet en de Explosieven Opruimingsdienst controleerde of er nog explosieven achtergebleven waren. Dat bleek niet het geval, waarna het onderzoek kon worden hervat.

Hoeveel geld de dieven mogelijk hebben buitgemaakt, is niet bekendgemaakt. De daders zouden op een scooter zijn gevlucht richting het Amersfoortse park Schothorst. De recherche is een extra onderzoek gestart en vraagt getuigen zich te melden. Ten tijde van de plofkraak fietste een persoon langs de bank. Diegene wordt door de politie specifiek verzocht zich te melden. Dat kan door contact op te nemen met de recherche in Amersfoort via 0900-8844 of via www.politie.nl.