• 112Heuvelrug.nl

Politie zoekt getuigen van beroving en mishandeling

AMERSFOORT De politie is op zoek naar getuigen van een beroving en mishandeling op het Jan van Riebeeckpad in Amersfoort. Daar werd vrijdagavond tussen 21.15 en 21.30 uur een 16-jarige jongen uit Amersfoort beroofd.

De jongen reed op zijn fiets over het Jan van Riebeeckpad. Ter hoogte van het zwembad werd hij uit het niets klemgereden door drie jongens. De jongen uit Amersfoort werd van zijn fiets getrokken en vervolgens mishandeld. Het slachtoffer moest ook zijn spullen afgeven. Na het incident waren de drie jongens weggefietst in de richting van het centrum.

SIGNALEMENT Het ging om drie licht getinte jongens van tussen de 16 en 18 jaar oud, allemaal gekleed in een trainingspak. Twee verdachten fietsten op een zwarte damesfiets, van de derde verdachte was het signalement van de fiets onbekend.

De recherche is een onderzoek gestart naar de straatroof en zoekt mensen die meer kunnen vertellen hierover. Inwoners met informatie kunnen contact opnemen met de recherche in Amersfoort via 0900-8844 of via het tipformulier op www.politie.nl. Wilt u liever anoniem informatie doorgeven, dan kan dat via 0800-7000.