• Jeroen van der Veer

Politie zoekt getuigen van gewapende overval Schothorst 

AMERSFOORT In de Amersfoortse wijk Schothorst heeft er zondagavond rond 22.15 uur een overval plaatsgevonden op een 39-jarige vrouw. De politie heeft de parkeerplaats bij Theo Uden Masmanstraat langere tijd afgezet en deed daar onderzoek.

 

Jeroen van der Veer

 

Omstreeks 21.20 uur parkeerde een vrouw haar voertuig in een parkeervak aan de Charlie Christianstraat. Een klein wit voertuig parkeerde achter haar, waardoor de weg werd geblokkeerd. Vervolgens stapte een man uit, die een vuurwapen op de vrouw richtte. Het slachtoffer werd gedwongen geld af te staan, waarna de verdachte ervandoor ging met een onbekend geldbedrag. Hij reed met zijn auto weg in de richting van de Theo Uden Masmanstraat/Billy Holidaystraat. De vrouw belde hevig geschrokken de politie.

Buurbewoners reageren geschokt en beamen dat er bij de geparkeerde auto's een gewapende overval op een jonge vrouw was. Volgens hen is de mevrouw vanaf het pinnen bij winkelcentrum Emiclaer achtervolgd en bij thuiskomst beroofd met een wapen.

Opvallende en onopvallende politie hebben langere tijd door de wijk gezocht.

De politie is op zoek naar getuigen. De verdachte man droeg een bivakmuts en reed in een witte auto. Iedereen met informatie over deze zaak, wordt gevraagd contact op te nemen met de politie via tel: 0900-8844 óf via dit digitale tipformulier. Anoniem informatie doorgeven kan via tel. 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.