• Politie

Politie zoekt getuigen van mishandeling Langegracht

AMERSFOORT Een mishandeling heeft op donderdag 21 juni rond 03.00 uur plaatsgevonden op de Langegracht te Amersfoort, tussen de Marktgang en de Zwanenhalssteeg. Na de mishandeling is de verdachte gevlucht via de Zwanenhalssteeg, over het Lievevrouwenkerkhof, langs de Lange Jan, naar de Varkensmarkt. Daar is de verdachte in een taxi gestapt.

De oorzaak van deze mishandeling zou zijn geweest dat het slachtoffer per ongeluk tegen de verdachte aanliep. Hierna ontstond er een woordenwisseling waarna het slachtoffer in zijn gezicht werd geslagen. Hierdoor heeft het slachtoffer letsel aan het gezicht. Omdat zijn tand nu los zit is hij onder behandeling bij de tandarts.

Doordat het slachtoffer direct na de mishandeling 112 belde, kon de verdachte nog op de Stadsring in de taxi worden aangehouden. Dit betreft een 24-jarige man uit Soest. De verdachte bleek onder invloed van cocaïne en alcohol.

De politie is op zoek naar getuigen. Mensen die iets gezien hebben, kunnen zich melden via 0900-8844, onder vermelding van registratienummer 2018176731.