• politie.nl

Politie zoekt getuigen van plofkraak geldautomaat Emiclaer (video)

AMERSFOORT Bij winkelcentrum Emiclaer is een geldautomaat opgeblazen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en vraagt in opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht om tips.

Het gebeurde in de vroege ochtend van zaterdag 16 juli 2016. Om 04.40 uur blazen dieven de geldautomaat van de bank aan de Laan naar Emiclaer op. De plofkraak veroorzaakt een groot gat in de gevel van de bank en een woning erboven raakt zwaar beschadigd. De twee daders zouden op een rode scooter gevlucht zijn richting park Schothorst.

De politie heeft een aantal specifieke vragen aan inwoners: wie heeft gezien dat de dieven de geldautomaat opbliezen of weet misschien wie de verdachten zijn, wie heeft in de periode vóór de plofkraak bij winkelcentrum Emiclaer iets verdachts gezien dat misschien iets met de plofkraak te maken heeft en alle andere informatie die de politie misschien kan helpen deze plofkraak op te lossen?

In contact treden kan gratis via de Opsporingstiplijn van de politie: tel. 0800-6070 of Meld Misdaad Anoniem.

Bij het artikel een fragment van deze zaak uit de aflevering van 20 juli 2016 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.