• 112Heuvelrug.nl

Politie zoekt getuigen van straatroof Ringweg-Randenbroek

AMERSFOORT Op de Ringweg-Randenbroek een werd vrijdagavond 24 november een jongen beroofd van zijn telefoon. De politie zoekt getuigen.

Rond 22.15 uur reed het 16-jarige slachtoffer als pizzakoerier op zijn scooter over de Ringweg-Randenbroek ter hoogte van de Mendelssohnstraat. Het regende en het zicht was slecht. Op de kruising raakte hij bijna in botsing met twee fietsers die hem voorrang moesten verlenen. Eén van de fietsers viel, vermoedelijk door de natte en gladde weg, op de grond. Er ontstond een verkeersconflict met beide fietsers die hem vervolgens schopten. Hierna werd hij onder bedreiging van nog meer geweld gedwongen om zijn telefoon af te geven. Het slachtoffer liep een aantal kneuzingen en blauwe plekken op en heeft de afgelopen week aangifte gedaan.

Van de verdachten is het navolgende signalement bekend: één was een blanke man, circa 30 jaar oud, ongeveer 1,85 meter lang en stevig van postuur. Hij had een lichte snor en was geheel in het zwart gekleed. De tweede verdachte is een negroïde man, ongeveer 1,80 meter lang en eveneens gekleed in het zwart. Deze verdachte had een Nort Face jas aan.

De politie heeft de aangifte in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen of personen die menen deze beide verdachten te herkennen, contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op het nummer 0800-7000.