• Wethouder Bertien Houwing en de winnares van het Nieuwe Eemland.

    S.Keyner

Prijs voor Amersfoortse scholieren voor beste duurzame profielwerkstuk

AMERSFOORT Scholieren uit havo 5 en vwo 6 hebben vrijdag hun duurzame profielwerkstukken gepresenteerd in de grote raadzaal op het stadhuis in Amersfoort in bijzijn van de wethouder. De scholieren deden mee aan een wedstrijd voor het beste duurzame profielwerkstuk, dat dit jaar voor de derde keer door de gemeente Amersfoort en Rotaryclub Amersfoort-Stad werd georganiseerd.

Het idee achter deze wedstrijd is niet alleen om extra aandacht te geven aan duurzaamheid en energie onder scholen en hun scholieren. Maar ook om docenten en scholieren, die op de dag van de wedstrijd bij mekaar komen, kennis te laten maken met elkaars ideeën en onderwerpen op het gebied van energie en duurzaamheid. In dat kader is er deze middag ook een lezing gegeven over de actuele problematiek rondom plastic van The Plastic Soup Foundation.

Na de lezing volgde de presentaties van de scholieren tegenover een jury bestaande uit deskundigen op het gebied van duurzaamheid afkomstig uit de gemeente Amersfoort, Arcadis, Stadslab 033 en Rotaryclub Amersfoort-Stad. Men was onder de indruk van de presentaties waaronder ook enkele zelfgemaakte videofilmpjes zaten en de wijze waarop antwoord werd gegeven ondanks de vaak kritische vragen van de jury. Na intensief beraad reikte de Amersfoortse wethouder Bertien Houwing de prijzen uit aan de winnaars.

De winnende scholieren mochten geldprijzen in ontvangst nemen en de winnende scholen een fraaie trofee. De winnende presentatie onder de havo 5 scholieren en vwo 6 scholieren was dit jaar respectievelijk afkomstig van het Atrium en het Nieuwe Eemland. Na afloop kregen alle scholieren nog tips en adviezen mee naar huis van de jury.