• Roy Beusker

Prijs voor viooldocente Sylvia Houtzager

AMERSFOORT Viooldocente Sylvia Houtzager van Muziekschool Amersfoort ontvangt zaterdag 26 mei 2018 om 11:00 uur een wisselbeker uit handen van cabaretier Vincent Bijlo. Deze prijs wordt door hem uitgereikt namens stichting 'Nationale Dag van de Muziek', die deze uitdaging eerder dit jaar uitschreef.

Deze onderscheiding, voor het leukste optreden met kinderen, werd door Houtzager ingestuurd in het kader van De Nationale Dag van de Muziek. Op zaterdag 24 maart jl. werd de eerste editie van de landelijke Nationale Dag van de Muziek gehouden.

De wedstrijd werd uitgeschreven om het thema 'muziek met kinderen' te promoten. Tijdens de aftrap van het wijkteam in Leusden-Zuid speelden Houtzager met een aantal leerlingen ondersteunende muziek, waarbij de burgemeester van Leusden, Gerolf Bouwmeester op het podium met viool ook actief betrokken werd. Houtzager liep, met haar leerlingen achter haar aan, al muziekmakend over het feestterrein. Als een soort Zwaan-kleef-aan wist zij hiermee de feestvreugde voor het publiek en de kinderen te verhogen.

STICHTING Zangeres en zangpedagoog Marjolijn Peper uit Zeist is de bedenker van deze themadag, waarbij landelijke aandacht word gevraagd om het belang van muziek, en vooral muziekonderwijs aan kinderen in het zonnetje te zetten. In het comité van aanbeveling van de stichting zitten eerder genoemde cabaretier Vincent Bijlo en hoogleraar neuropsychologie Prof. Dr. Erik Scherder. Ambassadeurs zijn onder meer zangeres Karin Bloemen, Karel de Rooij, componist en muzikant Tonny Eyk en bandoneonist Carel Kraaijenhof.

De ceremonie vindt plaats bij Muziekschool Amersfoort, Snouckaertlaan 64-66 in Amersfoort.