Prijzen kavels De Lichtenberg bekend

AMERSFOORT De prijzen van de kavels en deelgebieden voor het terrein van De Lichtenberg zijn vandaag bekend gemaakt. Op de site www.wonenopdelichtenberg.nl staan de prijzen vermeld, meldt de gemeente Amersfoort. Op De Lichtenberg zijn kavels te koop met een vaste afmeting en kavels waar de gemeente samen met kopers zoekt naar een kavelmaat. De prijzen variëren tussen de 600 en 750 euro per vierkante meter.

Omdat het Bergkwartier Beschermd Stadsgezicht is, kunnen kopers op de kavels een woning naar eigen inzicht bouwen, die past binnen de omgeving. Er zijn zowel vrijstaande woningen als twee-onder-een-kapwoningen te realiseren. Een kavel met vaste afmeting is er vanaf 312.000 euro, geschikt voor een vrijstaande woning.

In de deelgebieden kan men uitstekend terecht voor een twee-onder-een-kapwoning. Om een kavel voor een twee-onder-een-kapwoning te kunnen kopen, hebben kopers een bouwpartner nodig. De prijs per vierkante meter is afhankelijk van de ligging op het terrein.

Prijzen zijn inclusief btw en exclusief levering en bijkomende kosten. De verkoopprocedure wordt in maart bekend gemaakt. De verkoop start nog dit voorjaar.

Speciaal voor mensen die een twee-onder-een-kapwoning willen bouwen vindt op 15 februari een Lichtenberg-café plaats. Het Lichtenberg café is een avond speciaal over het bouwen van een twee-onder-een-kapwoning. Mensen kunnen informatie inwinnen en er is mogelijkheid een eventuele bouwpartner te vinden. Degenen die een twee-onder-een-kapwoning willen laten bouwen, hebben namelijk een bouwpartner nodig om te kunnen kopen. Aanmelden is verplicht en kan via de sitewww.wonenopdelichtenberg.nl.