• Met ANWB Automaatje kunnen ouderen weer meedoen in de maatschappij.

    Bianca van der Linden-Snel

Primeur Hoogland en Kattenbroek: eerste rit AutoMaatje

HOOGLAND Steeds meer mensen raken geïsoleerd van de buitenwereld omdat de mogelijkheden beperkt zijn om naar buiten te gaan. Dit kan komen door de leeftijd, gezondheid of door het ontbreken van een auto. Hier wil ANWB AutoMaatje verandering in aanbrengen en mede door hun initiatief kunnen buurt/wijk-bewoners elkaar helpen.

Jeroen van der Veer

Het concept is al langer actief in heel Nederland en door een samenwerking tussen gemeente Amersfoort, Indebuurt033 , Hooglands Maatjes, Vereniging Dorpsbelangen Hoogland en de ANWB nu ook in Hoogland en Kattenbroek. Bij dit initiatief vervoeren plaatsgenoten met hun eigen voertuig minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zogen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

OPENING Op vier maart start om 12.00 uur de eerste feestelijke rit van ANWB AutoMaatje Hoogland/Kattenbroek. Deze zal om 12.15 uur met daarin een speciale Hooglandse gast vanaf Dorpshuis De Neng vertrekken

HOE WERKT HET Personen die gebruik willen maken van AutoMaatje bellen uiterlijk twee werkdagen van tevoren met ANWB AutoMaatje Hoogland/Kattenbroek op het telefoonnummer 0653700784. Zij worden gekoppeld aan een op dat moment beschikbare vrijwilliger, die hen wil ophalen. De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. De deelnemer rekent na afloop contant af met de vrijwilliger op basis van de gereden kilometers. Hiervoor wordt 30 cent per kilometer gevraagd.

De organisatie is nog wel zoekende naar (nog meer) vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met de coördinator op 0682560453 of mailen naar automaatjehoogland@gmail.com.

Door de lancering van het project in Hoogland en Kattenbroek, hebben deze twee de primeur in Amersfoort. Slaat het project aan, dan wordt bekeken of het in heel Amersfoort kan. ANWB Automaatje loopt landelijk sinds december 2016 en is inmiddels actief in 33 gemeenten.