• Guus Onland

Prins Decibel 43ste prins Hooge Narren

HOOGLAND Carnavalsvereniging De Hooge Narren heeft zondag 15 november haar nieuwe prins, adjudant en hofdame bekend gemaakt. De 43ste prins heet Prins Decibel. Hij wordt bijgestaan door Adjudant Akoestiek en Hofdame Volume. Het motto waarmee deze hofhouding het Hooge Narren Carnaval van 2015-2016 ingaat, luidt: 'Carnaval op volle toeren'.

Prins Decibel is eigenlijk Rick Lambregts. In het dagelijkse leven werkt hij als geluidsman achter de schermen bij diverse Tv-programma's. Daarnaast heeft hij veel met muziek en weet hij qua feestvreugde niet van ophouden. Het gekozen thema is daarmee een logische keuze. Het Hooge Narren-carnaval speelt zich ook jaar af in De Faam, daar waar de Hooge Narren in 1974 werden opgericht.

De stunt waarmee de nieuwe Prins zijn opwachting maakte was in het hele dorp hoorbaar. Vanaf De Bik kwam een stoet motoren met veel kabaal naar De Faam gereden. Ondersteund door veel vuurwerk trilde het hele dorp door de grote hoeveelheid decibels, akoestiek en volume. Achterop de motoren zaten de toekomstige prins, adjudant en de raadsleden. Maar vooralsnog waren ze onzichtbaar doordat de helmen niet werden afgezet. Pas op het podium werd er meer duidelijk.

Het carnavalsweekend begint dit seizoen op vrijdag 5 februari. Dan wordt er gestart met de Dorpsomdoop vanuit café De Kolk (Hoogland wordt Zandkruuersgat) en het carnaval eindigt op woensdag 10 februari met het Haringhappen. De Hooge Narren beloven u vier spetterende feestavonden. Er zal op volle toeren gefeest gaan worden!

Voor de meest actuele informatie: www.hoogenarren.nl.

foto Links Adjudant Akoestiek, midden Prins Decibel, rechts Hofdame Volume.