Proef Amersfoort lanceert WinterProef

AMERSFOORT ,,Het kan vriezen, het kan dooien, maar wat er ook gebeurt, wij zorgen voor culinaire warmte'', aldus de organisatie van WinterProef 2016. Op 29, 30 en 31 januari zet Proef Amersfoort een culinair evenement neer waarbij gezellig samen zijn en lekker eten en drinken opnieuw samen komen in een winters decor.

Nicoline Lans

Winterproef zal niet, zoals men inmiddels gewend is van het evenement 'Proef Amersfoort', op de Hof plaatsvinden, maar in de De Nieuwe Stad. ,,In het laatste weekend van januari wordt deze magische winterse plek tijdelijk het warme culinaire hart van Amersfoort", aldus Connie Maathuis van de organisatie.

,,WinterProef is een extra feestje vanwege het 20-jarig jubileum van Proef Amersfoort", gaat Maathuis verder. ,,In het voorjaar was de viering hiervan een enorm succes en dat gaan we nog eens dunnetjes overdoen. Bovendien zijn dan, in tegenstelling tot het voorjaar, producten zoals wintergroenten, paddenstoelen en wild volop verkrijgbaar. Wij kijken nu al uit naar de culinaire 'WinterProefjes' van alle deelnemers. Kom proeven bij, onder meer, Sloop on Tour, De Mandemaaker, restaurant Spui of Alberts Eten & Drinken. Ook huis-culinarist Ruud Jansen zal niet ontbreken. WinterProef vindt dus plaats in de oude Prodentfabriek in De Nieuwe Stad, gelegen aan de Kleine Koppel bij de Eem, vlakbij het nieuwe Eemplein en de Amersfoortse binnenstad. En de binnenruimte is verwarmd.''

Op vrijdag opent WinterProef met 'het winterse VoorProefje', de grote opening exclusief voor de 'Proefgenoot'. Proefgenoten, sponsoren en genodigden zijn welkom van 15.30 uur tot 18.30 uur.

TOEGANG Voor iedereen die gratis naar binnen wil gaan de poorten open op vrijdag vanaf 18.30 uur. Op zaterdag is iedereen welkom van 12.00 uur tot 00.00 uur en zondag van 12.00 tot 22.00 uur, op alle twee de dagen is de toegang gratis. De vrijdag wordt afgesloten met een door Proef georganiseerde afterparty in samenwerking met KaDe, voor iedereen vrij toegangelijk vanaf 00.00 uur.

,,WinterProef 2016 wordt een driedaags feest voor jong en oud", aldus Maathuis. Niet alleen de organisatie kijkt uit naar de eerste editie van WinterProef. Ook de eigenaren van deelnemend restaurant Gaudi's, gelegen op de Hof, hebben er zin in. ,,Het gaat gewoon een super leuk feest worden", zegt Maarten Michon.

Volgens de eigenaren van Gaudi's is het belangrijk dat dit soort culinaire evenementen worden gehouden in Amersfoort. ,,Het zorgt voor saamhorigheid onder de horecaondernemers en je blijft op een positieve manier van elkaar op de hoogte", gaat Michon verder. ,,Wat zijn de laatste trends, waar is iedereen mee bezig? Erg leuk om dat te zien van iedereen die meedoet".

,,Bovendien is het belangrijk om met behulp van dit soort evenementen mensen naar de binnenstad te halen en in aanraking te laten komen met je gerechten", vult Emiel Spanjersberg aan. ,,We zijn erg benieuwd en hebben er zin in."

Kijk voor meer informatie op www.proefamersfoort.nl.

De Nieuwe Stad is komend weekend het decor van WinterProef.

foto De Nieuwe Stad is komend weekend het decor van WinterProef.