• Brian Vijber

Programma zeventiende Gaypride gepresenteerd

AMERSFOORT Naast het spetterende feest op de Hof met dj's, drag queens en live acts zijn er ook diverse andere onderdelen tijdens de zeventiende Gaypride in Amersfoort. Iedereen is welkom op het feest.

Al sinds enkele jaren staat de Groenmarkt in het teken van Améézing Pink. Een swingende band speelt bekende nummers uit de Homo Top-100 en bezoekers zingen mee. Ook dit jaar kan iedereen weer een nummer doneren.

De Rainbow Run is een 'social run' van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Onderweg verzamelen lopers polsbandjes in alle kleuren van de regenboog. Een tipje van de sluier; dit jaar is er een stormbaan aan de route toegevoegd. De start en einde van deze run is op het Lieve Vrouwekerkhof.

Stichting Keiroze Amersfoort houdt dit jaar voor de vierde keer de Pride Walk. In het begin van de avond wappert de regenboogvlag tussen een afvaardiging van de gemeente Amersfoort en de diverse LHTBIQ+ organisaties uit de regio door het centrum van de stad. Leuk feitje, deze vlag hangt ook jaarlijks aan de Westertoren tijdens de Pride Amsterdam. De Pride Walk start dit jaar op de Hellestraat en eindigt op de Groenmarkt. Zo kunnen wandelaars bij terugkomst gelijk een dansje wagen bij Améézing Pink.

Overdag wordt voor de tweede keer samen met roze 50-plus een oud roze picknick georganiseerd, waar rond de lunchtijd aangeschoven kan worden voor een hapje, drankje en een goed gesprek. De oud roze picknick vindt plaats op het Sint Jorisplein.