Publiek beloont vrijwilligers Sensoor met prijs

AMERSFOORT Samen met 113Online heeft Sensoor de landelijke Meer dan Handen Publieksprijs gewonnen. Stichting Move is de winnaar van de landelijke Juryprijs. Voor Sensoor is de publieksprijs een erkenning voor het werk dat de vrijwilligers anoniem en ongezien doen. Ook in Amersfoort zijn vrijwilligers dag en nacht bereikbaar voor een luisterend oor.

De prijzen werden op maandag 7 december uitgereikt door Kees van der Burg, directeur-generaal van VWS in museum Beeld en Geluid te Hilversum. De jury, onder leiding van Annemarie Jorritsma, koos uit ruim vierhonderd inzendingen vier juryprijswinnaars in drie categorieën. De genomineerde die de meeste stemmen ontving op www.vrijwilligersprijzen.nl won de publieksprijs.

Wie komende feestdagen een luisterend oor nodig heeft, kan dag en nacht terecht bij Sensoor. Of het nu Kerstochtend of Oudejaarsnacht is, vrijwilligers van Sensoor Amersfoort zitten klaar voor een anoniem gesprek. Zij luisteren naar gesprekken over eenzaamheid, verdriet en zorgen. Zij lossen geen problemen op, maar kunnen wel de pijn verzachten, ondersteunen en helpen om zaken in een ander perspectief te plaatsen.

De telefoondienst van Sensoor is alle dagen van het jaar 24/7 bereikbaar. Via tel. 0900-0767 (5 cent p/m). E-mailen en chatten kan via www.sensoor.nl.

De vrijwilligers worden goed getraind en begeleid door beroepskrachten van Sensoor. Ze leren eigen (voor)oordelen te parkeren en zich open te stellen voor het verhaal van de ander. Tijdens de trainingen oefenen vrijwilligers luister- en gespreksvaardigheden en verdiepen zich in thema's als depressie, eenzaamheid en zelfbeschadiging.

In het voorjaar van 2016 start weer een basistraining voor nieuwe vrijwilligers. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.sensoor.nl/vrijwilligerswerk.