• Twitter: @Yous033

Raadslid El Messaoudi stelt burgemeester vragen in straattaal

AMERSFOORT ,,Faka mattie, hoe krijgen we kils en chickies die omin trobi veroorzaken weer op het rechte pad", vraagt PvdA-raadslid Youssef el-Messaoudi aan burgemeester Lucas Bolsius. Met drie schriftelijke vragen aan het college hoopt El-Messaoudi de ogen te openen van de burgervader, die volgens het raadslid niet goed omgaat met zogenoemde probleemjeugd. 

 

Jeroen van der Veer

 

Afgelopen dinsdagavond ging het in de raadsvergadering over de problemen die ontstaan zijn bij de Kermis. Hierbij werd vooral de vinger gewezen naar de probleemkinderen, maar werd het voor El-Messaoudi niet duidelijk hoe ze de problemen gaan tackelen. ,,Natuurlijk moeten we hard optreden, maar wat ik mis is verdieping. Het zijn onze burgers en wij moeten hen een toekomstperspectief bieden."

,,Dinsdag kwam Bolsius met stageplaatsen", moppert het raadslid. ,,Sorry hoor, maar dan begrijp je er vrij weinig van. Die jongeren gaan rotzooi trappen omdat ze in de problemen zitten. Juist die problemen moeten wij aanpakken, om ze op die manier een goede toekomst te kunnen bieden."

Daarom stelde El-Messaoudi op ludieke wijze vragen aan de burgemeester. ,,Het is straattaal, zoals die gesproken wordt onder de jongeren. Of hij het zou begrijpen? Vast wel en anders moet hij zich erin verdiepen."

In plaats van stages aanbieden, denkt El-Messaoudi in eerste instantie aan een analyse. ,,Dit werd dinsdagavond ook door het CDA gezegd. We hebben veel instanties die jongeren willen helpen, maar welke zijn dit nou eigenlijk? We moeten dat eerst duidelijk in kaart zien te krijgen en vanuit daar gaan handelen. Deze groep jongeren worden nu keihard weggezet als criminelen, alleen ligt het probleem veel dieper."