• Stichting Gaypride Amersfoort
  • Stichting Gaypride Amersfoort

Rainbow Run dwars door Amersfoortse binnenstad

AMERSFOORT De Keistad kleurt donderdag 25 juli roze tijdens de Gaypride Amersfoort. Naast het feest op de Hof met DJ's, Drag Queens en live acts zijn er ook diverse andere onderdelen. Het sportiefste onderdeel van de Gaypride Amersfoort is de Rainbow Run.

De Rainbow Run is een loop van 2,5 of 5 kilometer door de binnenstad van Amersfoort. Onderweg verzamelen de deelnemers polsbandjes in alle kleuren van de regenboogvlag. Start en finish zijn op het Lieve Vrouwekerkhof. Vanaf 19.00 uur kunnen deelnemers in Onze Lieve Vrouwetoren het eerste polsbandje ophalen en om 19.30 uur gaat de loop van start.

WORKOUT De route gaat niet alleen door de straten van de binnenstad, maar ook door een aantal gebouwen, zoals het pand van DAKA sport en theater De Flint. Op meerdere plekken is tijdens de run een korte, muzikale workout. Voor de ervaren lopers een extra uitdaging, voor de beginnende juist een punt om even op adem te komen.

INSCHRIJVEN De Rainbow Run wordt georganiseerd in samenwerking met Loopnu. Deelname kost 10,00 euro (inclusief zes polsbandjes). Inschrijven kan via www.loopnu.nl. Van het deelnamegeld gaat een euro per loper naar het Bob Angelo Fonds van het COC. Het hele programma van de Gaypride Amersfoort is te vinden op www.gayprideamersfoort.nl.