Ramkraak voor sigaretten met Renault Twingo

AMERSFOORT Een inbreker reed zondagavond 29 april met een auto de deur van de Bruna aan het Euterpeplein kapot om zo binnen te komen en sigaretten te stelen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte.

Rond 23.10 uur meldde een getuige dat op het Euterpeplein een kleine grijze auto een winkel in is gereden en weg reed richting de Ringweg-Randenbroek. Agenten zochten direct de omgeving af, maar de auto bleek spoorloos verdwenen. De deur van de winkel werd compleet vernield en er is een hoeveelheid sigaretten gestolen.

Bij de winkel vonden de agenten een autospiegel. Vermoedelijk komt deze van de auto waarmee de ramkraak is gepleegd. Uit onderzoek van de recherche blijkt dat de achtergebleven spiegel de rechter buitenspiegel is van een Renault Twingo van het modeljaar 2011.

De politie komt graag in contact met mensen die iets hebben gezien van deze ramkraak, weten waar de Twingo heen gereden is, iemand die ergens een grijze Renault Twingo zonder de rechter buitenspiegel heeft gezien, of mensen die weten wie de verdachte is.

Contact opnemen kan via de gratis Opsporingstiplijn van de politie (0800-6070), het digitale tipformulier of anoniem: 0800-7000, Meld Misdaad Anoniem.

De video is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 2 mei 2018.