Ramkrakers richten ravage aan bij Amersfoortse juwelier

AMERSFOORT De politie is nog altijd op zoek naar de verdachten van een brute ramkraak op een Amersfoortse juwelier eerder dit jaar, op 30 maart. Omwonenden van winkelcentrum Vathorst schrokken die nacht wakker van lawaai. De oorzaak bleek een ramkraak bij juwelier Baronyan Jewels. De politie zoekt de nog onbekende verdachten en roept getuigen op zich te melden. 

In de nacht van vrijdag 29 op zaterdag 30 maart werd rond 04.20 uur een zwarte Peugeot de winkel aan de Cruquius in de Amersfoortse wijk Vathorst ingereden. De pui lag aan diggelen en vier mannen renden de winkel in. Ze deden er alles aan om in korte tijd zoveel mogelijk diamanten en gouden sieraden te stelen. In een paar minuten tijd wisten ze een enorme ravage aan te richten in de winkel. Een omwonende zag alles gebeuren en belde de politie. De ramkraak is ook gefilmd, door bewakingscamera's van de juwelier.

VLUCHTSCOOTERS Buiten stonden twee scooters waar de verdachten op vandoor gingen. Volgens getuigen gingen ze ervandoor over de Vissering in de richting van de Leemans. Daarna gingen ze rechtsaf de Leemans op, linksaf het fietspad van de Beijerinck op, rechtsaf bij de Ameliapolder en daarna linksaf de Henricapolder op.

FIETSER De politie is nog steeds op zoek naar een fietser die vlak vóór de overval, rond 04.15 uur, langs de juwelier reed. Graag komt de politie met hem in contact.

GESTOLEN VOERTUIGEN De voertuigen die de daders gebruikten, waren allemaal gestolen in de wijk Vathorst. De zwarte Peugeot is gestolen na een woninginbraak op de Purmer, dat gebeurde tussen donderdagavond 28 en vrijdagochtend 29 februari. De witte Piaggio Zipp blijkt te zijn gestolen vanaf de Darthuizerberg, dat is gebeurd tussen donderdagavond 28 en vrijdagavond 29 maart. De grijze Piaggio Fly C44 is op de Laning gestolen. Dat was tussen vrijdagavond 29 maart 22.00 uur en zaterdag 30 maart rond 01.30 uur, dus maar enkele uren voor de ramkraak.

Omdat alle plekken dichtbij elkaar liggen; de ramkraak en de plekken waar de auto en scooters gestolen en weer gevonden zijn, houdt de recherche er serieus rekening mee dat de vier ramkrakers uit de wijk Vathorst komen.

Bron video: RTV Utrecht