Ravelijn zoekt vrijwilligers

AMERSFOORT De stichting Ravelijn, het adres voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk aan de Bergstraat 24, zoekt meerdere vrijwilligers voor functies in Amersfoort.

Deze week is Ravelijn in het bijzonder op zoek naar een vrijwillig chauffeur rolstoelbus voor de woensdag- of donderdagavond, of de zaterdag. Hij of zij maakt het sporten mogelijk voor mensen met een fysieke beperking door hen naar hun training te brengen. Deze vrijwilliger is in het bezit van rijbewijs B (vacature 2341).

Talenten en mogelijkheden van anderen in kaart brengen, dat doet de loopbaancoach/begeleider. Hij of zij begeleidt cliënten (die al langere tijd niet meer actief zijn op de arbeidsmarkt) naar vrijwilligerswerk (vacature 4665).

Een vrijwilliger Technische Dienst/conciërge, daar is Ravelijn naar op zoek. Deze vrijwilliger ondersteunt het wijkklusteam bij technische klussen bij mensen thuis, bezorgt gereedschap en materialen en voert snoeiafval af (vacature 4219).

Voor het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) zoekt Ravelijn een vrijwilliger die asielzoekers (met en zonder verblijfsvergunning) leert lezen en schrijven (vacature 4795).

Een gids voor een monumentaal kerkpand, daar is Ravelijn naar op zoek. Zo'n veertig bezoekers per dag vinden en waarderen dit stille plekje in de drukke Langestraat. De vrijwilliger werkt minimaal eens per zes weken en ontvangt dan op vrijdag- en zaterdagmiddag de bezoekers. (vacature 3373)

Wie interesse heeft, kan direct op een vacature reageren via de website www.ravelijn.nl. Vrijblijvend langskomen bij Ravelijn (Bergstraat 24) is ook mogelijk (op werkdagen 9.00-17.00 uur). Tel: 033-4613000 of Twitter: @ravelijn_033 en Facebook: stichtingravelijn.