Ravelijn zoekt vrijwilligers

AMERSFOORT De stichting Ravelijn, het adres voor vraag en aanbod van vrijwilligerswerk aan de Bergstraat 24, zoekt meerdere vrijwilligers voor functies in Amersfoort.

Deze week is Ravelijn op zoek naar een vrijwilliger (m) voor woongroep 'De Uitkijk'. Om de week komt deze vrijwilliger een keertje in de avonduren om met de bewoners te darten, kaarten, biljarten of voetbal kijken (vacature 4672).

Vrijwilligers die van 19 tot en met 22 augustus meehelpen bij Bouwdorp Nieuwland, daar is Ravelijn naar op zoek. Zij helpen met klussen, houden toezicht op spelletjes en delen eten en drinken uit (vacature 4931).

Enthousiasme over boeken en affiniteit met kinderen, dat is belangrijk voor vacature 4963, voorlees-vrijwilliger. In deze functie leest de vrijwilliger 20 weken lang voor aan kinderen (2 t/m 8 jaar) met een taalachterstand (vacature 4963).

Vrijwilligers die graag in de buitenlucht werken, én goed met kinderen kunnen opschieten, daar is Ravelijn naar op zoek. Zij begeleiden schoolkinderen tijdens het werken in de natuur (vacature 4964).

Samen met een vrijwilliger het nieuws doornemen, dat is de wens van een 48-jarige man uit Iran. Door de ziekte MS is hij veel alleen thuis. Ravelijn zoekt voor hem een vrijwilliger die eens in de week op bezoek komt en hem helpt zijn Nederlands te verbeteren (vacature 4920).

Wie interesse heeft, kan direct op een vacature reageren via de website www.ravelijn.nl. Vrijblijvend langskomen bij Ravelijn (Bergstraat 24) is ook mogelijk (op werkdagen 9.00-17.00 uur). Tel: 033-4613000 of Twitter: @ravelijn_033 en Facebook: stichtingravelijn.