• Bezoeker Lex van Elten en Friederike Weisner, directeur-bestuurder van De Lieve Vrouw.

    Saskia Tuijp
  • Peter Putters

Record: 100.000ste bezoeker voor De Lieve Vrouw

AMERSFOORT De Lieve Vrouw ontving vrijdag 23 december haar 100.000ste bezoeker in 2016. De Amersfoortse illustrator Lex van Elten bezocht nietsvermoedend het theater toen hij feestelijk werd ontvangen. Ook de andere bezoekers aan de voorstelling 'Christmas Tryo' werden in het zonnetje gezet en bedankt. Het is voor het eerst dat De Lieve Vrouw in een jaar tijd meer dan 100.000 bezoekers trekt.

Directeur-bestuurder Friederike Weisner is blij verrast en vooral trots: ,,We gingen ervan uit dat we pas volgend jaar voor het eerst 100.000 bezoekers zouden ontvangen. Maar ondanks dat we van de zomer een aantal weken gesloten waren wegens onderhoudswerkzaamheden in het pand, halen we deze mijlpaal toch dit jaar al. Dat komt onder meer doordat er meer bezoekers kwamen naar ons eigenzinnige theateraanbod. Ook het filmprogramma, met veel ruimte voor actuele thema's, specials en inspirerende samenwerkingsverbanden wist een groter publiek aan zich te binden."

Ook de laatste dagen van het jaar verwacht De Lieve Vrouw nog gezellige drukte bij Festival Winterkost voor de jeugd en een winters warm filmprogramma, ook op tweede kerstdag.