• Maurice Termaaten heeft grootse plannen voor het uitgaansleven in Amersfoort.

    Tonny Bos

DJ Mau heeft grootse plannen voor Amersfoortse uitgaansleven

AMERSFOORT Maurice Termaaten heeft zijn sporen in de Amersfoortse uitgaanswereld verdiend. Niet gek dus dat de deejay en organisator van evenementen, na jaren in het buitenland te hebben gewoond, bij terugkomst in onze stad grootse plannen heeft.

Charella Hulsbosch

Bij velen zal de naam DJ Mau, de artiestennaam van Maurice Termaaten, een belletje doen rinkelen. In 1991 komt hij in Amersfoort wonen en één jaar later start hij als vrijwilliger en deejay bij De Kelder, waar hij ook regelmatig dancefeesten organiseert. ,,Mijn hart lag altijd al in de horeca", begint hij zijn verhaal. ,,Het draaien en organiseren van feesten hoort daar voor mij ook echt bij." Acht jaar lang zet hij zich in voor het poppodium. Termaaten is één van de eersten die in Amersfoort samen met een aantal anderen de dancecultuur introduceert. ,,Dat was in die tijd heel moeilijk, maar nu werkt het wel in mijn voordeel. Door de credits die ik destijds heb opgebouwd, wist ik dat ik eenmaal terug in Amersfoort weer voet aan de grond kon krijgen."

SPANJE In 2006 vertrekt hij naar Spanje om daar in de horeca te gaan werken. ,,Daar heb ik onder andere hardcorefeesten georganiseerd in discotheken, gedraaid in Barcelona en ook nog gewerkt in badplaats Salou", vertelt hij. Maar afgelopen april wilde hij toch graag terug naar Nederland. ,,Salou is zo commercieel, echt een toeristenplaats gericht op geld. Overal draaien ze dezelfde muziek en ze hebben nauwelijks cultureel erfgoed. Bovendien zat ik aan het plafond: ik runde drie restaurants en een discotheek voor één baas. Ik kwam niet meer verder." Ook mist hij zijn familie, die hij pas zes jaar geleden leerde kennen. Hij strijkt neer in zijn geboorteplaats Rotterdam, maar eenmaal aangekomen in Nederland verspreidt het nieuws van zijn komst zich snel. ,,Ik kreeg een telefoontje van Fluor of ik daar wilde komen werken. Dat wilde ik wel doen", vertelt Termaaten enthousiast. Zo komt hij ook weer op het Lieve Vrouweplein terecht, waar hij Vyssotski-eigenaar Frits van Laar tegen het lijf loopt. ,,Hij vroeg aan mij of ik niet wilde komen werken in zijn keuken, maar ook of ik af en toe evenementen wilde organiseren." Mede-eigenaar Bram Lauwerier staat gelijk achter die keuze. ,,Met zijn achtergrond als deejay en zijn ervaring in het organiseren van feesten weet hij heel goed de weg."

OUDE GARDE De deejay barst van de ideeën, van glitterparty's tot een halloweenfeest, maar verwacht niet elke week hetzelfde feest. ,,De kracht moet echt worden dat mensen zich erop gaan verheugen."

Termaaten hoopt de oude garde weer wakker te kunnen schudden met zijn plannen. ,,Het moet een combinatie worden van de popcultuur uit De Kelder en de Amersfoortse dancecultuur. Geschikt voor jong en oud." Vooral de mensen die in de jaren '90 te vinden waren in het Amersfoortse uitgaansleven, missen een plek om te dansen merkt hij. ,,Maar het moet niet te underground worden. Daar moet ik nu een balans in vinden. Ik hoop vooral dat we iedereen samen kunnen voegen en dat ze allemaal met een smile op hun gezicht naar buiten gaan."