• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Rijbewijs kwijt bij positieve speekseltest

AMERSFOORT Zes automobilisten zijn afgelopen weekend hun rijbewijs kwijt geraakt nadat ze bij een controle een positieve speekseltest hadden. Dat meldt de politie op Facebook. De positieve tests kwamen aan het licht bij een controle op alcohol en drugs in het verkeer.

Als de politie tijdens een controle de indicatie heeft dat iemand onder invloed van drugs en/of medicijnen rijdt, kan gebruik gemaakt worden van een speekseltest. Bij een positieve speekseltest wordt overgegaan op een nader bloedonderzoek. Afgelopen weekend wees tijdens reguliere controles uit dat bij zes speekseltesten de geteste bestuurders vermoedelijk onder invloed van verdovende middelen reden. Van hen werd bloed afgenomen. In afwachting van de uitslag van het bloedonderzoek is het rijbewijs van deze bestuurders ingevorderd.

,,Naast de strafrechtelijke afdoening via het Openbaar Ministerie, zal het CBR een nader onderzoek instellen naar het drugsgebruik van betrokken bestuurders. De kosten van dit onderzoek zijn voor rekening van deze bestuurders'', waarschuwt de politie.