ROC'ers checken veiligheid in de winkel

AMERSFOORT In winkelcentrum Emiclaer en op het Neptunusplein start dinsdag 16 februari een veiligheidscheck, in samenwerking met studenten Handhaving en Toezicht van MBO Amersfoort, de gemeente en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid.

Raadslid Henk Pijper verricht dinsdag 1de eerste Veiligheidscheck in de winkel Hebbe 'd Inge in winkelcentrum Emiclaer. Studenten van het MBO Amersfoort opleiding Handhaving en Toezicht gaan vervolgens winkels op Emiclaer en Neptunusplein langs om de veiligheid te checken.

Winkeliers kunnen zelf veel doen om de veiligheid in en rond de winkel te vergroten. Om winkeliers hiervan bewust te maken is het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (het CCV) gestart met een campagne ´Hoe veilig is uw zaak? Doe de Veiligheidscheck!´

De studenten gaan met hulp van een Veiligheidscheck app naar twaalf belangrijke aandachtspunten kijken, waaronder de aanwezigheid van camera's, overzichtelijke winkelindeling, het stimuleren van pinnen, een schone entree en het begroeten van klanten. De studenten doen zo nuttige praktijkervaring op en de ondernemers krijgen bruikbare tips.

Meer informatie op www.veiligondernemenbeginthier.nl/veiligheidscheck.