• Roodhapje, Holland Opera,
  CREATIVES:
  Muziek: Steven Kamperman - Libretto: Joke Hoolboom naar de toneeltekst ‘Roodhapje’ van Imme Dros - Regie: Joke Hoolboom - Decorontwerp: Douwe Hibma - Lichtontwerp: Maarten Warmerdam - Geluidsontwerp: Tom Gelissen - Kostuums: Sophie Ketting & Marjan van Geene
  Roodhapje, Holland Opera,
  CAST:
  Roodhapje: Leonie van der Wal - Grootmoeder: Madieke Marjon - Wolf: Niek Idelenburg

  MUSICI:
  Slagwerk: Christiaan Saris - Gitaar: Jurgen Burdorf

  BEN VAN DUIN

'Roodhapje' in Veerensmederij

AMERSFOORT De voorstelling Roodhapje, opgevoerd door Holland Opera, is van 19 december 2015 tot en met 3 januari 2016 te zien in de Veerensmederij in Amersfoort. Roodkapje is misschien wel het bekendste klassieke sprookje, van de gebroeders Grimm. Kinderboekenschrijfster Imme Dros bewerkte het sprookje in 1999 tot Roodhapje. Holland Opera gebruikte de bewerking als basis voor de huidige voorstelling.

Het verhaal in een notendop: Roodkapje is een eigenwijs meisje en gaat het liefst alleen op stap, door het donkere bos, om haar oma te bezoeken. Ze is voor niets of niemand bang. Gewapend met haar rugzak en goede moed gaat ze van huis. Haar moeder, nogal bang aangelegd, waarschuwt haar voor alle gevaren en staat erop dat Roodkapje haar rode mutsje opzet. Mopperend doet Roodkapje wat haar moeder van haar vraagt, ook al vindt ze het veel te kinderachtig. Eenmaal in het bos ontmoet ze de Wolf. De Wolf, die gek wordt van eenzaamheid, praat met zijn spiegelbeeld in de waterput en denkt dat hij niet meer alleen is. De Wolf bereidt zich voor op zijn reis naar huis. Het enige wat hij nog nodig heeft, is voldoende eten voor onderweg. Roodkapje ziet er wel uit als een lekker hapje, en haar oma is ook al zo lekker vet.

Niek Idelenburg is tenor en speelt en zingt de rol van de Wolf. Idelenburg: ,,Iedere rol in deze voorstelling heeft een andere muzikale kleur. Roodkapje is best wel stoer en haar klanken gaan richting rockmuziek. De moeder is wat meer ouderwets en haar zang is het meest klassiek. De Wolf, die ik speel, heeft een oude ziel en klinkt jazzy. De Wolf begint zijn rol met het spelen op een Hammond orgel en swingt de pan uit. Het is erg leuk de Wolf te spelen, want hij is heel grappig en sympathiek. Als toeschouwer krijg je het met hem te doen, zijn eenzaamheid en verlangen naar een vriend is bijna zielig.''

Holland Opera staat bekend dankzij het opvoeren bijzondere voorstellingen. Afgelopen zomer werd The Day After opgevoerd op Fort Rijnauwen. Eerder bracht het gezelschap onder andere de succesvolle producties Suikertantes en Sneeuwwit.

Roodhapje speelt van 19 december (try-out) 2015 tot en met 3 januari 2016. Kaarten zijn verkrijgbaar vanaf 10 euro per stuk. Korting is verkrijgbaar met een OMA-kaart (3 volwassenen en 2 kinderkaartjes). Roodhapje is geschikt voor iedereen van zes jaar.