• Simon Kreijns

Schaatsbaan aan de Rubensstraat vandaag niet open

AMERSFOORT Op de sproei-ijsbaan van de Amersfoortse IJsvereniging werd zondag nog druk geschaatst, maar dinsdag blijft de baan aan de Rubensstraat gesloten. 

De ijsvereniging beleefde zondag een primeur, toen de sproeibaan voor het eerst in het honderdjarig bestaan van de vereniging open ging. Leden en donateurs konden in de ochtend al de eerste slagen op het ijs wagen. Rond 13.00 uur werd het ijs te zwak en moesten de schaatsers de baan verlaten. 

MAANDAG Ook maandag kon er aan de Rubensstraat niet geschaatst worden. De AIJV besloot in de nacht van zondag op maandag niet te gaan sproeien, omdat op een maandag erg weinig schaatsers werden verwacht. ,,Of het loont om open te gaan terwijl op maandag de meeste mensen naar het werk gaan en de kinderen op school zitten, is een lastige vraag. Wanneer zij uit school komen is het ijs van de sproeibaan namelijk al lang en breed verdwenen met dit weer", schreef de vereniging op haar website. 

EIND VAN DE WEEK Toch houdt de Amersfoortse IJsvereniging de moed erin: ,,We blijven het weer desondanks goed in de gaten houden en hopen op zeer gunstig weer eind van de week."