• Foto ter illustratie.

    Piroschka van de Wouw

Scholencomplex Vosheuvel wordt volgende week geopend

AMERSFOORT Het vernieuwde scholencomplex de Vosheuvel in Amersfoort maakt zich op voor de officiële opening. Woensdag 29 mei zal wethouder Koser Kaya het gebouw aan de Heiligenbergerweg openen. Zij doet dit samen met twee leerlingen van de scholen voor (voortgezet) speciaal onderwijs: De Klimboom en Beekdal VSO. Deze twee scholen namen per 1 maart hun intrek in het gloednieuwe pand.

De opening vindt plaats tijdens het ochtendprogramma, waarin de twee leerlingen en de wethouder in het bijzijn van partners, sponsoren, collega-besturen, medewerkers en leerlingen het openingslint zullen doorknippen. In de middag is er een receptie voor leerlingen, ouders en partners. Over de hele dag worden ongeveer 600 mensen verwacht. Leerkrachten van de twee scholen leiden de genodigden rond in het nieuwe gebouw. In het najaar vindt er nog een feest voor oud-leerlingen plaats.

SAMENVOEGING De Klimboom en Beekdal VSO zijn ontstaan na een samenvoeging. De afdelingen voor speciaal onderwijs van de voormalige Dr. A. van Voorthuysenschool en de Koningin Emmaschool zijn samen verder gegaan als De Klimboom. De afdelingen voor voortgezet speciaal onderwijs van diezelfde scholen zijn samen verder gegaan onder de naam Beekdal VSO. Beide scholen delen het pand met Amerpoort, die er buitenschoolse opvang verzorgt.

SLUITSTUK De opening van het nieuwe schoolgebouw is het voorlopige sluitstuk van het jarenlange proces van nieuwbouw en samenvoeging van de scholen. Na intensieve voorbereidingen kon twee jaar geleden de sloop van het oude schoolgebouw en de nieuwbouw op de Vosheuvel beginnen. De leerlingen kregen de afgelopen twee jaar les in een tijdelijk onderkomen in Leusden.

Het nieuwe pand is van alle gemakken voorzien: zo beschikt men onder andere over twee gymzalen, leerkeukens, een kaarsenmakerij, techniek- en muzieklokalen en een groene kas achter het gebouw. Ook zijn alle lokalen voorzien van vloerverwarming en klimaatbeheersing.