Scholieren in finale voorleeswedstrijd Eemland

AMERSFOORTSE Tien leerlingen van basisscholen uit de regio strijden woensdag 9 maart om de titel 'Voorleeskampioen van Eemland'. Daarbij zitten zeven leerlingen uit Amersfoort. De leerlingen uit Amersfoort zijn Josefien van de Bolster, Hannah van 't Anker, Stefan van de Zonnewijzer, Sara van de Albatros, Veerle van het Zwaluwnest, Eva van de Marke en Desiree van de Wingerd.

De tien kandidaten werden eerder al kampioen van hun eigen school en streden daarna in twee voorrondes om een plaats in de finale. De winnaar van deze finale kan hierna meedoen aan de provinciale finale en uiteindelijk zelfs de voorleeskampioen van Nederland worden.

Aan de zenuwslopende voorrondes in het Eemhuis deden 28 scholen mee uit Amersfoort, Baarn, Bunschoten en Woudenberg. Bij de tien scholen die doorgaan zijn er naast de zeven uit Amersfoort ook twee uit Woudenberg en één uit Bunschoten-Spakenburg. De Eemland-finale is in Theater de Lieve Vrouw en duurt van 15.30 tot 17.30 uur. In de jury zit dit jaar onder anderen de populaire kinderboekenschrijver Jozua Douglas.