• Wineke Onstwedder
  • Wineke Onstwedder

Scholieren JvO door naar landelijke finale NK Debatteren

AMERSFOORT Het Stedelijk Gymnasium Johan van Oldenbarnevelt is door naar de landelijke finale van het Nederlands Kampioenschap Debatteren voor Scholieren. De Amersfoortse school eindigde na de voorronde op de zevende plaats, genoeg voor een ticket naar de grote finale op 26 januari 2019.

Bijna tachtig scholen kwamen vrijdag en zaterdag in actie tijdens voorronde 1 en voorronde 2 van het NK Debatteren voor Scholieren op gastschool Gymnasium Camphusianum in Gorinchem. Ook de andere Amersfoortse scholen waren van de partij. Het Corderius College werd veertiende, GSG Guido werd negenentwintigste en 't Hooghe Landt eindigde op de vierendertigste plek. Zij zijn niet door naar de finale.

NK DEBATTEREN Het is het eenentwintigste jaar op rij dat het Nederlands Debat Instituut het kampioenschap organiseert voor havo/vwo-leerlingen uit de bovenbouw. Het NK bestaat uit drie voorrondes en een finale. De eerste twee voorrondes vonden plaats op het Gymnasium Camphusianum, de derde voorronde vindt op 30 november plaats op het Mendelcollege in Haarlem. Per voorronde gaan de tien beste scholen door naar de finale op Universiteit Utrecht op zaterdag 26 januari 2019.