Slotbijeenkomst Masterplan Wagenwerkplaats

AMERSFOORT Er zijn plannen om de voormalige Wagenwerkplaats van de NS een bestemming te geven voor onder andere woningbouw en andere stedelijke voorzieningen. Woensdag 10 februari overhandigt NS het 'Masterplan Wagenwerkplaats' aan wethouder Yvonne Kemmerling van Ruimtelijke Ordening.

Het Masterplan is het document waarin de toekomstplannen van de Wagenwerkplaats concreet worden gemaakt. Wie belangstelling heeft om aanwezig te zijn bij deze slotbijeenkomst, kan zich hiervoor aanmelden door

een e-mail te sturen aanmasterplan@imoss.nl.

November 2014 werd de projectgroep Masterplan Wagenwerkplaats opgericht. Dit was het startsein voor een meedenkproces (participatieproces) over de toekomst en ontwikkeling van de Wagenwerkplaats. In deze periode hebben NS, inwoners van het Soesterkwartier, gebruikers en andere belangstellenden meegedacht samen met IMOSS Stedenbouw, H+N+S landschapsarchitecten en de gemeente.

Er werd onder andere nagedacht over het behoud van het industriële karakter in de nieuwe ontwikkelingen, ruimte voor evenementen en speelruimte voor kinderen, de rol van groen en de locatie van bebouwing.

De bijeenkomst van 10 februari start met een terugblik. Ook wordt gekeken naar de vervolgprocedure van het bestemmingsplan. Hierna is er gelegenheid om vragen te stellen. De bijeenkomst wordt gehouden in het Oude Magazijn, Soesterweg 310, van 19.30 tot 21.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur).