• Wikimedia.

Snackbar Tast Toe blijft dicht tot begin december

AMERSFOORT De tijdelijke sluiting van snackbar Tast Toe aan de Lavendelstraat 7 wordt verlengd met zes maanden van tot en met 7 december. Ook wordt de horeca-exploitatievergunning met onmiddellijke ingang ingetrokken. Dit heeft locoburgemeester Hans Buijtelaar vrijdag besloten nadat eind mei een handelshoeveelheid drugs, meer dan twintig wikkels, is aangetroffen bij een medewerker van de snackbar.

Het besluit om de sluiting van de snackbar met zes maanden te verlengen én daarnaast de horeca-exploitatievergunning in te trekken is genomen in het belang van de openbare orde, veiligheid en gezondheid van omwonenden en bezoekers van de binnenstad.

De maatregelen volgen op de spoedsluiting van de snackbar nadat de politie in de nacht van vrijdag 25 mei op zaterdag 26 mei een medewerker van de snackbar heeft aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Bij aanhouding in de snackbar was de medewerker in het bezit van meer dan twintig wikkels harddrugs. De aangehouden 20-jarige medewerker zit inmiddels niet meer vast. Hij blijft verdachte voor het onderzoek, dat nog niet is afgerond.