• Jeroen van der Veer

Soesterkwartier wil overleden tiener de laatste eer bewijzen

AMERSFOORT Het Soesterkwartier wil de overleden tiener Kimberly Vos de laatste eer bewijzen, door middel van een erehaag.

Jeroen van der Veer

De 18-jarige inwoner van het Soesterkwartier kwam afgelopen weekend bij een verkeersongeval om het leven, waarbij ook een tiener uit Putten overleed. Aanstaande maandag wordt Vos begraven en daarbij rijdt de rouwstoet eerst langs haar huis in de volkswijk.

Initiatiefnemers Esther van Zetten en Hennie Van De Zuidwind van Nimwegen willen daarbij een grote erehaag vormen met mensen met witte ballonnen tussen de kerk en de Albert Heijn in. ,,We hebben ook de kerk gevraagd of zij de klokken willen luiden."

,,De familie hoopt dat wij er een beetje voor kunnen zorgen dat de media op de achtergrond wil blijven", aldus Van Zetten. ,,En als men zelf met de mobiel een filmpje gaat maken, gelieve dit niet meteen op social media plaatsen. Dit kan namelijk erg confronterend zijn voor de familie."

Hoe laat de stoet maandag door de volksbuurt rijdt, is nog niet bekend. Daarover hoopt Van Zetten vandaag of morgen meer duidelijkheid te geven. ,,Wat wel mooi is, is dat mensen initiatief nemen. Zo hebben al meerdere betrokkenen aangeboden vuurwerk af te steken. Daarover gaan we nu in gesprek."