SP feliciteert Bachweg met einde 'schimmelparadijs'

AMERSFOORT De Amersfoortse SP heeft afgelopen zaterdag de bewoners van de Bachweg gefeliciteerd met het einde van het schimmelparadijs. Nadat de bewoners met de SP in actie waren gekomen, en onder toezicht van de landelijke media naar de Alliantie trokken, is de woningcorporatie overstag gegaan.

Hugo Kruyt, bestuurslid van de lokale SP, is erg tevreden: ,,Zoals iedereen op tv heeft kunnen zien, was de schimmelproblematiek zo erg dat het ongezond was om op de Bachweg te wonen. Het is goed om te zien dat de Alliantie nu keihard aan het werk is om alle woningen schimmelvrij te maken. Zo zie je dat als huurders zich verenigen en samen actie durven voeren er snel hele mooie resultaten worden geboekt."

Maandagavond 21 maart zal de Alliantie op een bewonersavond uitleg geven over de toekomstplannen. Jeroen Bruigom, één van de kartrekkers van de bewonersgroep die in actie is gekomen: ,,We hopen dat de Alliantie snel duidelijkheid kan geven over sloop, nieuwbouw en de rechten van de bewoners gedurende het traject. De situatie en wensen verschillen per huishouden, maar duidelijkheid en dus heldere communicatie is voor iedereen belangrijk. We hebben er vertrouwen in dat de Alliantie daar niet in verzaakt."

De SP heeft alle bewoners een klein aandenken aan de succesvolle actie gegeven.