• Hans Buijtelaar

Stadsoorkonde voor prestatie voetbalvereniging Hoogland

AMERSFOORT Burgemeester Lucas Bolsius en wethouder Hans Buijtelaar reikten vrijdag 21 juni een Stadsoorkonde uit aan voetbalvereniging Hoogland. Hoogland ontving de gemeentelijke onderscheiding vanwege de bijzondere voetbalprestaties van Hoogland 1 van het afgelopen seizoen en het promoveren naar de landelijke derde divisie. 

Zondag 16 juni won Hoogland van OJC Rosmalen in Rosmalen met 2-3 in de finale van de nacompetitie. Hiermee promoveert Hoogland naar de derde divisie. Burgemeester Bolsius: ,,De overwinning van afgelopen zondag en de promotie van Hoogland naar de derde divisie is een fantastische prestatie en uniek voor de gemeente Amersfoort. Sinds sc Amersfoort is er na lange tijd weer een voetbalvereniging in de stad die in de hoogste regionen van Nederland gaat spelen."

Met het toekennen van een Stadsoorkonde drukt het college van Amersfoort grote waardering uit aan alle spelers van het eerste elftal, trainer(s), staf, bestuur, begeleiders en vrijwilligers voor de bijzondere prestatie van het promoveren naar de derde divisie.