Stallingen Smallepad en Barchman Wuytierslaan uitgebreid

AMERSFOORT Om het aantal parkeerplekken voor fietsen rondom station Amersfoort uit te breiden, is afgelopen maanden gewerkt aan de stallingen Smallepad en Barchman Wuytierslaan. Vanaf maandag 21 december kan de hele fietsenstalling aan de Barchman Wuytierslaan weer worden gebruikt, meldt de gemeente.

In het voorste deel van de stalling aan de Barchman Wuytierslaan konden fietsers vorige week al weer hun rijwiel neerzetten. Dit deel biedt ruimte aan vierhonderd fietsen in fietsenrekken met een dubbele laag. In totaal komen er 1200 plekken (was 750), waarvan 32 speciaal zijn ingericht voor brom-, snor- en bakfietsen. Om de stalling heen komen nieuwe struiken en bomen.

De fietsenstalling aan het Smallepad is sinds 9 november weer open. Deze stalling biedt nu plaats aan 815 fietsen (was 610). Hiervan zijn 112 plekken ingericht voor brom-, snor- en bakfietsen.

De werkzaamheden aan de stallingen Smallepad en Barchman Wuytierslaan vormen een deel van het plan om het aantal parkeerplekken voor fietsen rondom station Amersfoort met 1500 plaatsen uit te breiden. In 2016 start de gemeente met uitbreiding van de fietskelder aan het Stationsplein.