Start campagne kavels op De Lichtenberg in Amersfoort

AMERSFOORT Met de vertoning van de promotievideo en het hijsen van de vlag startte wethouder Hans Buijtelaar op maandag 22 juni de verkoop van de allereerste vijf kavels op

De Lichtenberg in Amersfoort. Met deze start is ook de website www.wonenopdelichtenberg.nl live gegaan. Op deze website staan alle redenen om te kiezen voor een kavel op de Berg. Later dit jaar gaan ook de overige kavels in de verkoop.

De eerste vijf ruime kavels die worden verkocht liggen aan de Utrechtseweg en de Vondellaan tussen bestaande panden, waaronder het Rijksmonument Paasloo. Vanaf vandaag is het mogelijk om via een biedingsprocedure een bod op deze kavels uit te brengen. De kavels hebben een grootte tussen de 875 en 910 vierkante meter en zijn als eerste - naar verwachting in mei 2016 - geschikt om op te bouwen.

Dit een unieke kans om te bouwen in dit historische deel van Amersfoort. De kavels liggen in het groen, zijn ruim en te bebouwen naar eigen ontwerp. Omdat De Lichtenberg in een Rijksbeschermd stadgezicht ligt, wordt de architectonische kwaliteit van de woningen geborgd. De Lichtenberg ligt dicht bij het centrum van de stad met alle voorzieningen voorhanden en toch in een rustige en bosrijke omgeving met lommerrijke lanen.

Geïnteresseerden kunnen uiterlijk 15 september 12:00 uur een bod indienen via de notaris. Er wordt uiteindelijk gegund aan de hoogste bieder. Op de verkooppagina www.wonenopdelichtenberg.nl staat precies de biedingsprocedure in zijn werk gaat.