• De Alliantie

Startsein voor bouw van 200 nieuwe woningen

AMERSFOORT Wethouder Menno Tigelaar (gemeente Amersfoort), directeur Joan van der Burgt (de Alliantie regio Amersfoort), directeur Antje de Groot- Schuttert (Trebbe) en adjunct-directeur Roel Wijlens (TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep) gaven donderdag gezamenlijk het startsein voor de bouw van ruim 200 nieuwe woningen in Hogekwartier.

In deze fase worden woningen en appartementen in diverse categorieën gebouwd. De sociale huurwoningen en appartementen in opdracht van de Alliantie, de vrije sector huurappartementen in opdracht van Woonfonds en koopwoningen. De verkoop van de koopwoningen is gestart.

VARIATIE ,,De variatie in het woningaanbod spreekt ook uit de woningen waarvan we de bouw nu vieren. Er is koop, vrije sector huur en sociale huur", aldus Joan van der Burgt. ,,De toevoeging van de sociale huurwoningen in Amersfoort is belangrijk, omdat hier een enorme vraag naar is. We doen dit alles met aandacht voor duurzaamheid. Door de lange doorlooptijd in Hogekwartier hebben we te maken met verschillende maten van duurzaamheid: deels gasloos, deels all electric en deels BENG. Niet te vergeten duurzame deelmobiliteit via de Mobiliteitsfabriek, circulair bouwen en een duurzame inrichting van de openbare ruimte."

TROTS Antje de Groot-Schuttert: ,,Het is mooi dat we een rol mogen spelen in de verdere ontwikkeling van deze nieuwe wijk in Amersfoort. Ik ben er trots op dat wij onze bijdrage op deze manier mogen leveren aan het programma Amersfoort Vernieuwt vanuit een goede samenwerking met de Alliantie." Roel Wijlens geeft aan er trots op te zijn dat Koopmans met de realisatie van de twee woontorens de nieuwe entree van de stad Amersfoort markeert. ,,We vinden het geweldig dat ook wij kunnen aanhaken bij deze mooie ambitie van de gemeente Amersfoort. We gaan er samen met alle betrokken partijen een prachtige, leefbare en gevarieerde wijk van maken."

AMERSFOORT VERNIEUWT Hogekwartier maakt onderdeel uit van het programma Amersfoort Vernieuwt. Deze gebiedsontwikkeling is een onderdeel van het programma Amersfoort Vernieuwt. Met Amersfoort Vernieuwt werken de gemeente Amersfoort, woningcorporaties de Alliantie en Portaal aan betere buurten met goede woningen.