• Archieffoto - ZHZActueel.nl

Stelende jongere trapt zwangere vrouw (update)

AMERSFOORT Twee jongeren hebben donderdagmiddag grote schade aangericht in de Kruidvat aan de Leusderweg. Eén van hen werd betrapt bij het stelen van condooms, waarna hij een zwangere vrouw in haar buik trapte en een aantal schappen omgooide. 

Jeroen van der Veer 

Bij het proberen te stelen van goederen werd de jongen opgemerkt, waarna hij agressief reageerde. Doordat het personeel de focus op hem had, zag de andere verdachte kans te vluchten. Dit probeerde de eerste verdachte ook, maar personeel wist dit te voorkomen. 

RAVAGE Tijdens deze 'aanhouding' begon de jongen om zich heen te slaan. Een zwangere vrouw zei hier iets van, waarna zij trappen en klappen ontving. De Kruidvat-medewerkers hebben vervolgens de vrouw naar een veilige plek gebracht, waarna anderen de jongen in bedwang hielden.

Doordat zij hierbij de uitgang moesten blokkeren, zag de verdachte kans om de winkel op zijn kop te zetten. Hierbij sneuvelde meerdere schappen en lagen veel producten op de grond.

PEPPERSPRAY De gealarmeerde politie kwam met diverse eenheden naar de Leusderweg, waaronder de auto met daarin een politiehond. Deze kon hem, onder bedreiging van pepperspray, aanhouden. 

Hoe het met de zwangere vrouw gaat, is nog onbekend. Voor haar is een ambulance gekomen.