• Dick Gijsbertsen

Stichting opgericht voor Joey Snijders

AMERSFOORT Het veld van de Amersfoortse voetbalclub VVZA is op 21 mei het decor van de benefietwedstrijd voor Joey Snijders. Het is een onderdeel van de stichting die sinds kort is opgericht, die de naam 'Keep On Fighting NAH' gaat dragen.

Jeroen van der Veer

 

De stichting is in eerste instantie in het leven geroepen om geld in te zamelen voor verdere behandelingen van de Amersfoorter, die afgelopen jaar een ernstig auto-ongeluk kreeg en nog altijd aan zijn herstel werkt. ,,NAH staat voor Niet Aangeboren Hersenletsel", laat broer Dave Snijders weten.

 

PROMINENTEN NAMEN Na een hersenbloeding achter het stuur, kreeg de oud-voetballer van onder meer Hoogland, VVZA, IJsselmeervogels en GVVV een verschrikkelijk ongeluk in Achterveld. Na een lange en spannende tijd, waarbij de Amersfoorter voor zijn leven vocht, is de revalidatie inmiddels in volle gang. ,,Helaas is het in ons land niet zo geregeld, dat een familie in dit proces voldoende financiële steun ontvangt om de beste zorg te realiseren en Joey een zo goed mogelijk bestaan te bieden.'' Daarom wordt er op 21 mei op het sportpark van VVZA een benefietwedstrijd gehouden tussen een team bestaande uit Amersfoortse ploeggenoten, trainers, prominenten enerzijds en GVVV ploeggenoten anderzijds.

Het zal een wedstrijd worden tussen jongens uit Snijders GVVV-periode en spelers waarmee hij in het verleden samen heeft gespeeld. ,,Voetballers van Vitesse, AGOVV, Hoogland, VVZA, Almere City en zo kan ik nog wel even doorgaan", grapt Dave Snijders over de carrière van zijn broer. ,,Daarbij zullen ook prominente namen aanwezig zijn", verklapt Snijders, die nog geen namen wil noemen.

Het voetbalveld van VVZA is gekozen omdat dit dicht bij zijn woonwijk Kattenbroek is en hij bij de 'Zeehelden' zijn voetbalcarrière is begonnen. ,,Daarnaast is het idee van de wedstrijd samen met Edwin van Burgsteden en Sebastian Verhoeve ontstaan. Twee clubmensen van VVZA", legt Dave Snijders uit, die in mei duizenden mensen verwacht. ,,Joey is een geliefde jongen, dat hebben we het afgelopen jaar opnieuw gemerkt. Hopelijk zamelen we zoveel mogelijk geld in en geven we mijn broertje een onvergetelijke dag."

 

PROGRAMMA Het benefietevenement zelf begint om 13.00 uur met een clinic van Voetbaltalentenschool, geleid door Gert Kruys en Rob Zomer. Daarbij zullen Rick Kruys en Gianluca Nijholt de trainers zijn. Vervolgens begint om 15.00 uur de wedstrijd en kunnen er in de rust strafschoppen genomen worden op Amersfoorter Atam Koroglu (Keeper van Topklasser Katwijk, indien hij geen nacompetitie met deze club speelt). Om 18.00 uur zal er een uitreiking zijn, waarbij, onder meer, een gesigneerde shirts van Marco van Ginkel te winnen is. De dag wordt afgesloten met live muziek.

 

Op de website www.keeponfightingnah.nl is nog meer te lezen over de stichting en de wedstrijd, waarbij er ook een T-shirt verkocht wordt.