• Google Maps

Stichting trekt zich ontevreden terug uit overleg over De Groene Stee

AMERSFOORT De stichting Beheer De Groene Stee trekt zich terug uit het overleg met de gemeente Amersfoort en de beheerder van wijkcentrum De Groene Stee. De partijen waren met elkaar in gesprek over de invulling van de beheerderstaken van het gebouw, maar dat overleg lijkt nu mislukt.

Volgens de stichting, vertegenwoordigd door een aantal buurtbewoners uit de Amersfoortse wijk Liendert, zijn afspraken na niet nagekomen en is de communicatie met de beheerder van het pand slecht. ,,De doelstelling van de stichting was om bewoners actief te betrekken bij het beheer van De Groene Stee, een eerste aanzet te maken met het overbrugeen van verschillen toe te werken naar (eventueel) zelfbeheer van De Groene Stee'', aldus de vertegenwoordigers van de stichting in een brief aan het Amersfoortse college van burgemeester en wethouders. In december zaten de drie partijen om de tafel en bij de uitvoering van het plan dat daar volgens de stichting werd gemaakt, gaat het nu mis volgens die zelfde stichting. Onder meer miscommunicatie met de beheerder leidde er volgens de buurtbewoners toe dat ze zich niet meer serieus genomen voelen en de samenwerking staken. ,,Tot onze spijt en met pijn in het hart moeten we de klus teruggeven aan het college.''

GroenLinks-raadslid Youssef El Messaoudi, die tevens jarenlang vrijwilligerswerk in De Groene Stee deed, roept het college op tot actie. ,,Ik vind het heel teleurstellend dat het zo loopt. Ik wil dat ook het college oproepen een nieuwe poging te ondernemen om dit mooie initiatief de ruimte te geven. De wijk verdient dat."